AD Migratie ING

Voor een omvangrijke migratietraject  maakt ING gebruik van Transit. Andreas Clemenz is afkomstig uit Duitsland en als expat werkzaam bij ING in Amsterdam. Hij is programmamanager van dit traject en vertelt over zijn ervaringen met de tool.

Je bent programmamanager bij ING. Wat houdt je functie precies in?

“Ik ben verantwoordelijk voor het programma Advance global AD Migration. Binnen dit programma migreren we verschillende domeinen naar een grote, gecentraliseerde Active Directory. Dit betreft ongeveer 40000 accounts over de hele wereld, van Polen tot China.”

Een hele uitdaging dus. Welke rol speelt tooling in zo’n proces?

“Tooling is heel erg belangrijk. Je wilt de status van de migratie op elk moment in beeld hebben. Het gaat om heel veel stappen waarbij ook derde partijen betrokken zijn. Zonder een geautomatiseerd proces kan het naar mijn idee niet, behalve in kleine omgevingen. Zonder tooling loop je achter de feiten aan.”

Bij ING heb je gebruik gemaakt van Transit. Hoe heb je dat ervaren?

“Transit doet wat het moet doen. Het bevat alle belangrijke informatie over gebruikers en hun applicaties en geeft je inzicht in de status van de migraties. Ik krijg met Transit in ieder geval een volledig beeld van de migraties met alle voor mij noodzakelijke informatie. We hebben een aantal onderdelen toe laten voegen die voor ons nodig waren en nu kunnen we de migratie volledig geautomatiseerd laten uitvoeren tot zelf een rollback aan toe. Het is ook heel eenvoudig om wijzigingen aan te brengen in migratiebatches. Al met al een tool die lean en functioneel is.”

Heb je een boodschap voor organisaties die gaan migreren?

“Ja, zorg voor een tool om alle informatie bij elkaar te houden. Voor de echte migratieacties kun je dan vervolgens scripts ontwikkelen. Die tool moet wel flexibel genoeg zijn om alle functionaliteit te kunnen bieden, anders gaat het niet werken voor omgevingen met meer dan een handjevol applicaties. Wij hebben met Transit in ieder geval een succesvolle migratie uitgevoerd.”

 

"Transit doet wat het moet doen."

Andreas Clemenz

Contact

Wilt u ervaren wat Transit voor u kan betekenen? Of wilt u met ons praten over uw uitdagingen op het vlak van migraties? Neem dan contact met ons op.